VIVAX 7.62 kW Инвертер Клима ACP-24CH70AERI+ R32

Сет внатрешна и надворешна единици за ладење и греење на простории од 50 до 70 m2. Wifi модулот е вклучен во цената на комплетот.


“Моќност во практична димензија. Неговиот дизајн лесно се вклопува во модерни и класични простории на хотели, апартмани, соби.”

Проверете зошто клима уредите Вивакс се најпродавани во Македонија. Серија R дизајн ја претставува најдобрата вредност за парите на целиот пазар на климатизација. Специјалната 3D инвертер технологија овозможува значителна заштеда на енергија, тивко работење и долготраен квалитет. Внатрешната единица има био филтер и јонизатор, што ја прави исклучително погодна за луѓе чувствителни на загадување на воздухот, додека надворешната единица има грејачи на компресор и кондензатор, што ја прави исклучително ефикасна во режимот на греење. Сето тоа во енергетска класа А++ при ладење и А+ во греење. Доколку сакате да го контролирате вашиот клима уред во секое време, достапен е WiFi модул, со купување на кој можете да ги проширите функциите на овој уред. Покрај вклучувањето и исклучувањето, поставете тајмер преку мобилната апликација, дознајте колку енергија троши вашиот клима уред, во кој режим работи и дијагностицирајте потенцијални дефекти.

Ново разладно средство гас R32
Клима уредите Vivax ги исполнуваат меѓународните стандарди за заштита на животната средина и енергетска ефикасност.
Безбеден за животната средина
Гаранцијата за безбедност на животната средина обезбедува целосна заштита на озонската обвивка. Намалениот потенцијал на влијание врз глобалното затоплување овозможува помало формирање на штетни гасови.
Енергетска ефикасност
Клима уредите со разладно средство R32 овозможуваат зголемување на енергетската ефикасност за 2-9% во споредба со уредите со разладно средство R410A.
Тип на производ: Клими за дом
Бренд: Vivax
Гаранција: 5 год.
Боја: Бела
Вредност на греење: 7.62 kW
Вредност на ладење: 7.03 kW
Тип на внатрешна единица: Ѕидна единица
Тип на единица: Сет (Внатрешна + надворешна)
Намена на климата според просторот: од 51 до 75 m2
Енергетски степен на греење : А+
Енергетски степен на ладење: А++
Разладно средство: R32
SEER коефициент: 6.4
EER коефициент: 0
SCOP коефициент: 4
COP коефициент: 0
вграден WiFI: Не
Номинална влезна моќност за ладење: 2.4 kW
Подрачје на работа во позиција на греење: -20≤T≤30°C
Подрачје на работа во позиција на ладење: –15≤T≤50°C
Дијаметар на цевка во течна фаза: 3/8″
Дијаметар на плинска цевка: 5/8″
Макс. Должина на цевка: 50 m
Макс. Висинска разлика: 25 m
Преднапонска должина на цевка: 5 m
Дополна на разладни медии: 24 g/m
Растојание на носачот на надворешната единица: 663 mm
Бучавост – UJ: 41 dB
Бучавост – VJ: 62 dB
Висина на внатрешна единица: 33.5 cm
Ширина на внатрешна единица: 108 cm
Длабочина на внатрешна единица: 22.6 cm
Нето тежина на внатрешна единица: 13.7 kg
Висина на надворешна единица: 67.3 cm
Ширина на надворешната единица: 89 cm
Длабочина на надворешната единица: 34.2 cm
Нето тежина на надворешната единица: 43.9 kg
Бренд

Vivax

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.