ДВОЕН ФИЛТЕР
Двојниот систем на филстрација темелно ги отстанува штетните честички, и ви осигурува чист и свеж воздух. Другиот филтер со активен јаглен ги заробува сите опасни и непријатни мириси.

УВ СВЕТЛО
Ултравиолетовата светлина на кратки бранови, добро позната за стерилизација на просторот која ги уништува сите штетни честички во воздухот, што резултира со ефикансно отстранување на вируси и бактерии од воздухот.

ЗАШТЕДА НА ЕНЕРГИЈА

1 W Standby
Клима уредот во оваа позиција троши само 1 W енергија дневно.

Функција за заштеда на енергија
Оваа функција и помага на клима уредот да осигура доволно моќност за ладење без потреба да работи во полн капацитет.

Ноќен начин на работа
Температурата автоматски и благо расте или паѓа како би се зачувала удобна собна температура, а во исто време и намалена потрошувачка на енергија.

ECO начин на работа
Новата VIVAX кима во ECO начин на работа преку осумласовен режим на работа заштедува до 60% енергија.

ЗДРАВЈЕ

Филтер за прашина
Мрежаст филтер помага да ги сопре чесичките прашина од воздухот и му дава почист и поквалитетен воздух во просторијата.

Самочистење
Внатрешната единица ќе продолжи со работа како би го исушила и исчистила преостанатиот кондензат.

Каталистички филтер
Ги елемина штетните гасови и непријатни мириси.

Антикорозивна заштита – Златен премаз
Специјален антикорозивен премаз ја штити надворешната единица од атмосферските влијанија. Помага и во продолжување на животниот век на надворешната единица и во подобра ефикасност во греење.

Стерилизација на 56 °C
Стерилизација на 56 °C во трање од 30 минути ефикасно ги онеспособува вирусите присутни во воздухот.

УВ светлно
Ултравиолетово светло ги уништува честичките како бактерии, вируси, габи, мувла и останато преку спектра УВ светло.

тип на производ:     Клими за дом

Бренд:     Vivax

Гаранција:     5 год.

Боја:     Бела

Вредност на греење:     5.568 kW

Вредност на ладење:     5.275 kW

Тип на внатрешна единица:     Ѕидна единица

Тип на единица Сет (Внатрешна + надворешна)

Намена на климата според просторот од 36 до 50 m2

Енергетски степен на греење А+

Енергетски степен на ладење А++

Разладно средство R32

SEER коефициент 7

EER коефициент 0

SCOP коефициент 4.2

COP коефициент:     0

вграден WiFI:     Не

Номинална влезна моќност за ладење:     1.55 kW

Подрачје на работа во позиција на греење:     -20≤T≤24°C

Подрачје на работа во позиција на ладење:     -15≤T≤50°C

Дијаметар на цевка во течна фаза:     1/4″

Дијаметар на плинска цевка:     3/8″

Макс. Должина на цевка:     25 m

Макс. Висинска разлика:     10 m

Преднапонска должина на цевка:     5 m

Дополна на разладни медии:     12 g/m

Растојание на носачот на надворешната единица:     452 mm

Бучавост – UJ:     41 dB

Бучавост – VJ:     57 dB

Висина на внатрешна единица 32 cm

Ширина на внатрешна единица 96.9 cm

Длабочина на внатрешна единица:     24.1 cm

Нето тежина на внатрешна единица:     11.2 kg

Висина на надворешна единица:     55.4 cm

Ширина на надворешната единица :     80.5 cm

Длабочина на надворешната единица:     33 cm

Нето тежина на надворешната единица:     33.5 kg

Бренд

Vivax

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.